Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Babine kiflice sa ratlukom

Babine kiflice sa ratlukom

Jozlyam KadirovaJozlyam Kadirova
Kuvar
125201k55
Babine kiflice sa ratlukom
Fotografije: Jozlyam Kadirova
1 / 5
20/04/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
12
"E tako je i baba pravila kiflice sa ratlukom"

Potrebni sastojci

  • belance - 1 komad
  • sveže mleko - 120 ml
  • ulje - 1 kašika
  • šećer - 1 kašika
  • kvasac - 5 g, suvi
  • brašno - 280 g
  • žumance - 1 komad
  • so - prstohvat
  • ratluk
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte sveže mleko, sipajte suvi kvasac i oko 60-80 g brašna, dok se ne stvori glatka kaša.

Ostavite 15 minuta da se aktivira.

Dodajte ostale sastojke - belance, ulje, prstohvat soli i brašno, dok se ne stvori meko i nelepljivo testo.

Ostavite oko 30 minuta da udvostruči svoj obim.

Razvijte testo u tanku i okruglu koru, isecite na trouglove (12 komada).

U široki deo stavite po polovinu ratluka i uvijte u kiflicu.

Poređajte u posudu za pečenje i ostavite vazdušaste kiflice sa ratlukom da narastu.

Babine kiflice sa ratlukom namažite žumancem i pecite na 180 stepeni 15-20 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: