Način pripreme
Najpre dobro promešamo kiselo mleko i dodamo sodu. Sačekamo otprilike 5 minuta da se aktivira,
Za to vreme u dubokoj posudi dobro umutimo jaja, dodamo so, šećer i kiselo mleko sa sodom. Veoma dobro promešamo.
Izdrobimo sir na sitne komadiće.
U mikrotalasnoj istopimo maslac.
Nauljimo tepsiju u kojoj ćemo peći.
Stavljamo jednu koru, premažemo četkom sa malo maslaca. Nemojte stavljati mnogo maslaca, zato što će biti masna.
Nakon toga stavljamo još jedan red kore, bez premazivanja maslacem. Drugu koru premažemo samo smesom koju smo pre toga napravili.
Uvijamo u rolat i stavljamo u oblik ruže u sredinu tepsije u kojoj ćemo peći.
Svaku novu koru povezujemo sa starom.
Kada smo gotovi, mekanu uvijenu pitu odozgo premažemo žumancem i stavljamo je da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni odozgo i odozdo.
Kada je pita gotova, napršćemo je s malo vode i uvijemo je čistom krpom.
Ostavljamo najmekšu i najsočniju pitu da se napari 5-10 minutica i jedemo!