Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Milibrot»Ukusan i jednostavan milibrot sa nitima

Ukusan i jednostavan milibrot sa nitima

Ukusan i jednostavan milibrot sa nitima
Fotografije: Hristina Hristova ✅
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
6
"Odličan milibrot sa nitima - izaziva zavisnost koliko je ukusan"

Potrebni sastojci

  • za smesu sa kvascem
  • kvasac - 1 kockica
  • šećer - 1 supena kašika
  • brašno - 1 supena kašika
  • voda - 40 ml
  • so - 1 kašičica, ravna
  • za milibrot
  • brašno - 1 kg, ja sam koristila tip 500 za pekarske proizvode
  • šećer
  • sveže mleko - 1 šolja na sobnoj temperaturi
  • kravlji maslac - 70 g ili mast
  • ulje - 70 g
  • jaja - 4 komada
  • vanilin šećer - 1 kesica ili 2 kesice
  • šećer - 1 i 1/2 šolja
  • kora od limuna - po želji
  • suvo grožđe - za posipanje
  • sveže mleko - malo
  • šećer
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešamo kvasac, mlaku vodu i šećer. Mešamo i nakon toga dodajemo brašno. Ostavljamo kvasac da nadođe.

Za to vreme umutimo jaja sa šećerom i vanilin šećerom lepo da se šećer rastopi. Suvo grožđe potapamo u mleko ili rum, moje sam potopila u mleko.

Rastopimo maslac (mast) i dodajemo ulje u njega. Prosevamo 1 kg brašna i pravimo udubljenje.

U njega sipamo nadošao kvasac i jaja sa šećerom. Mešamo u jednom pravcu i postepeno dodajemo masnoću i sveže mleko.

Nastavljamo da mešamo i izrendamo koru od limuna. Dodajemo suvo grožđe i počinjemo da mesimo testo postepeno. Možete udarati testo 101 put o radnu površinu. Tako ćete dobiti niti na milibrotu.

Na slici broj 7 možete videti kako izlgleda testo za ovaj ukusni, brz i jednostavan milibrot sa nitima, pre nego što počnem da ga mesim, a na sledećoj kako izgleda nakon 10 minuta mešenja.

Mažemo testo sa malo ulja, pre toga napravimo loptu i stavljamo na toplo da nadođe dok se ne udvostruči.

Možete koristiti jedan trik za brzo nadolaženje. uključite rernu na 30 stepeni, ali treba da pazite da ne nadođe previše. Nakon toga ponovo premesite i ostavite ponovo da nadolazi.

Nakon što testo nadođe, premesimo ga i delimo na dva dela.

Jedan deo podelimo na tri i počinjemo da pletemo pletenice. Tako radimo i sa dve lopte. Stavljamo ga na papir za pečenje.

Ostavljamo milibrot ponovo da nadođe. Nakon toga namažemo svežim mlekom i posipamo suvim grožđem i šećerom.

Pečemo milibrot sa nitima u prethodno ugrejanoj rerni na 170-180 stepeni oko 15 minuta ili dok ne bude gotov - zavisi od vaše rerne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: