Način pripreme
U maloj posudi izgnječite kvasac sa šećerom dok ne dobijete gustu kašu, sipajte šoljicu mlakog mleka i brašno 3-4 supene kašike.
Ostavite da se aktivira, a za to vreme umutite jaja sa šećerom, odvojite jedno žumance za premazivanje.
Izrendajte žuti deo kore od limuna, sipajte preostalo sveže mleko i vanilu. Prosejte brašno i zamesite meko i lepljivo testo, posle počnite da dodajte po 1-2 kašičice masnoće, mesite testo dok ne upije celu masnoću.
Nakon dugog mešenja i dok ne dobijete glatko testo sa mehutićima, možete ga pokriti folijom i ostaviti da nadođe.
Podelite testo na 8 deloca (fitilja za milibrot) (može i na više delova ako želite da pravite manje milibrote).
Na fitilje stavite od nadeva i upletite milibrot pletenicu, uvijte u krug i stavite u namazan kalup ili obložen papirom za pečenje.
Ostavite oblikovane milibrote da nadođu, nakon toga namažite žumancem, orašastim plodovima i pospite šećerom. Pecite bogati milibrot sa nitima u ugrejanoj rerni na 160 stepeni.