Turska krem supa od crvenog sočiva

05/05/2020
"Turska krem supa od crvenog sočiva - ukusna do bola "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano62
  • Pregledi tokom meseca59
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • crveno sočivo - 1 šolja
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • krompir - 1 veliki
  • beli luk - 1 čen
  • paradajz pasta - 1 supena kašika (ili paradajz pire)
  • so
  • aleva paprika
  • biber
  • menta - sušena, ili divlja nana
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Luk sitno iseckamo i na kratko prepržimo u dubokoj šerpi.

Dodajemo isečeni krompir i šargarepu i dobro promešamo. Dodajemo sitno iseckani beli luk, paradajz pastu i alevu papriku.

Ukoliko nemate paradajz pastu, već paradajz pire - prvo dodajte beli luk, a nakon toga i oprano i isceđeno crveno sočivo.

Na kratko ih prepržite, mešajući i dodajte alevu papriku.

Kada se blago zaprži, dodajte već paradajz pire. Nakon toga dodajte toplu vodu, ostavite da se skuva supa od sočiva.

Kada je gotova, dobro je pasirajte pasatorom i vratite na ringlu.

Tursku supu začinite sa soli, biberom i sušenom mentom (divljom nanom) i ostavite je na ringli na još nekoliko minuta.

Na posebnoj ringli u tiganj stavite mast, veoma kratko prepržite alevu papriku i skinite sa ringle.

Tursku krem supu od crvenog sočiva poslužite vruću i odozgo servirajte sa zaprškom od aleve paprike.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar