Lagana voćna torta bez pečenja

05/05/2020
"Lagana i nežna voćna torta, koja se može napraviti za tren oka - evo kako"
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano237
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice7
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Za početak, za našu svežu tortu sa piškotama pripremamo kalup za tortu sa ivicama koje se skidaju, na dno stavljamo papir za pečenje.

Nakon toga u posudi pomešamo maskarpone, kiselu pavlaku, kiselo mleko i šećer u prahu. Mutimo dobro uz pomoć spatule.

Želatin potopitemo u 3 supene kašike vode i nakon što nabubri stavljamo na paru da se rastopi. Kad se rastopi stavljamo i pomešamo sa kremom od pavlake za tortu.

Deo jagoda i borovnica odvajamo za dekoraciju, a ostalo isečemo na komade i takođe stavljamo u krem.

Piškote na kratko potapamo u sveže mleko i poređamo po dnu i ivicama kalupa.

Sipamo polovinu prirpemljenog krema, nakon toga red piškota i preostali krem.

Krem torte bez pečenja poravnamo, ostavljamo da stoji u frižideru nekoliko sati.

Nakon što se stegne, skidamo ivice sa strane i laganu voćnu tortu bez pečenja ukrašavamo preostalim voćem i svežim listovima mente.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar