Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta od piškota»Lagana voćna torta bez pečenja

Lagana voćna torta bez pečenja

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Lagana voćna torta bez pečenja
Fotografije: Albena Asenova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
10
"Lagana i nežna voćna torta, koja se može napraviti za tren oka - evo kako"

Potrebni sastojci

  • piškote - 200 g
  • sveže mleko - 200 ml
  • maskarpone - 250 g
  • kisela pavlaka - 100 g
  • kiselo mleko - 100 g, gusto
  • šećer u prahu - 8 supenih kašika
  • želatin - 10 g
  • jagode - 200 g
  • borovnice - 100 g
  • menta - sveža za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Za početak, za našu svežu tortu sa piškotama pripremamo kalup za tortu sa ivicama koje se skidaju, na dno stavljamo papir za pečenje.

Nakon toga u posudi pomešamo maskarpone, kiselu pavlaku, kiselo mleko i šećer u prahu. Mutimo dobro uz pomoć spatule.

Želatin potopitemo u 3 supene kašike vode i nakon što nabubri stavljamo na paru da se rastopi. Kad se rastopi stavljamo i pomešamo sa kremom od pavlake za tortu.

Deo jagoda i borovnica odvajamo za dekoraciju, a ostalo isečemo na komade i takođe stavljamo u krem.

Piškote na kratko potapamo u sveže mleko i poređamo po dnu i ivicama kalupa.

Sipamo polovinu prirpemljenog krema, nakon toga red piškota i preostali krem.

Krem torte bez pečenja poravnamo, ostavljamo da stoji u frižideru nekoliko sati.

Nakon što se stegne, skidamo ivice sa strane i laganu voćnu tortu bez pečenja ukrašavamo preostalim voćem i svežim listovima mente.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: