Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Veoma ukusne i lake kiflice

Veoma ukusne i lake kiflice

Veoma ukusne i lake kiflice
Fotografije: Miljana Konstantinov
1 / 11
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
5
"Kiflice, od kojih se uvek traži jedna više... Dve"

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 kg +150 g za posipanje
  • kvasac - 1 kom.
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 3 kašičice
  • mleko - 300 ml
  • voda - 300 ml
  • ulje - 200 ml
  • salama - 500 g
  • susam - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešati mleko i vodu, pa to ugrejati da bude mlako. Zatim sipati u veći sud, u koji ćete mesiti testo. Dodati kvasac, malo brašna, nekih 100g i jednu kasikicu šećera. Ostaviti 10 minuta da kvasac nadođe.

Kada je kvasac nadošao, dodati ulje, so i ostatak brašna. Umesiti testo i ostaviti 20 minuta da naraste. Sada možete da uključite rernu na 250 stepeni.

Kada je testo naraslo, izvadite ga na sto i malo umesite. Testo podeliti na 8 delova. Loptice razviti oklagijom na veličinu malog tanjira i podeliti na 8 delova.

Na svaki trougao poređati salamu, ćoškove saviti i uviti u kiflicu.

Kiflice premazati jajima i posuti susamom. Peći 20 minuta na 250 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Boki Lazic
Boki Lazic
Meke kao duša.
07.02.2021 20:11