Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Humus»Tradicionalni arapski humus

Tradicionalni arapski humus

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4811405k
Tradicionalni arapski humus
Fotografije: Iliana Parvanova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
1
"Nudimo vam recept za tradicionalni arapski humus, koji se jede uz ukusnu arapsku pitu, razume se"

Potrebni sastojci

  • leblebija - 2 šolje (kuvana ili iz konzerve)
  • tahini od susama - 3 - 4 kašike, arapski
  • beli luk - 2 čena
  • maslinovo ulje - 2 - 3 kašike po ukusu
  • biber - 2 - 3 prstohvata, po ukusu
  • kumin - 1/2 kašičice
  • himalajska so - po ukusu
  • sok od limuna - od 1/2 limuna
  • peršun - za posipanje (po želji)
* merne jedinice

Način pripreme

U slučaju da kuvate leblebiju, treba prethodno da je potopite u vodi uveče, kako bi olakšali kuvanje sutradan. Kod kuvanja, možete da dodate i malo sode bikarbone, koja će ubrzati proces. Kada leblebija omekša, iscedite je i prepuručujemo vam da je oljuštite (potrebno je malo strpljenja, ali je tako mnogo korisnija za organizam, jer ljuspe nadražuju želudac).

Ako želite da pripremite humus veoma brzo - koristite leblebiju iz konzerve.

Promešajte leblebiju sa tahanom od susama, naseckanim belim lukom, sitnom himalajskom solju, dodajte kumin, biber, maslinovo ulje i sok od limuna.

Promešajte i izblendujte do glatke homogene smese. Poslužite ga odmah nakon blendiranja, a možete ga i ohladiti. Po želji, možete da pospete malo seckanog peršuna.

Jednostavan humus sa tahanom, zaštitni znak arapske kuhinje!

Neverovatno ukusan veganski namaz.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: