Način pripreme
U slučaju da kuvate leblebiju, treba prethodno da je potopite u vodi uveče, kako bi olakšali kuvanje sutradan. Kod kuvanja, možete da dodate i malo sode bikarbone, koja će ubrzati proces. Kada leblebija omekša, iscedite je i prepuručujemo vam da je oljuštite (potrebno je malo strpljenja, ali je tako mnogo korisnija za organizam, jer ljuspe nadražuju želudac).
Ako želite da pripremite humus veoma brzo - koristite leblebiju iz konzerve.
Promešajte leblebiju sa tahanom od susama, naseckanim belim lukom, sitnom himalajskom solju, dodajte kumin, biber, maslinovo ulje i sok od limuna.
Promešajte i izblendujte do glatke homogene smese. Poslužite ga odmah nakon blendiranja, a možete ga i ohladiti. Po želji, možete da pospete malo seckanog peršuna.
Jednostavan humus sa tahanom, zaštitni znak arapske kuhinje!
Neverovatno ukusan veganski namaz.