Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Milibrot»Pamuk uskršnji kolači sa nitima, mešeni u mini pekari

Pamuk uskršnji kolači sa nitima, mešeni u mini pekari

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Pamuk uskršnji kolači sa nitima, mešeni u mini pekari
Fotografije: Vanya Georgieva
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Ostavite težak posao mešenja uskršnjih kolača mini pekari, vi ga samo ispletite i ispecite do savršenstva"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada (2 žumanca za mazanje)
  • sveže mleko - 300 ml
  • šećer - 180 g
  • masnoća - 3/4 šolje, maslac + ulje
  • tečni zaslađivač - 2 kašičice
  • kora limuna - narendana, od 1 limuna
  • so - prstohvat
  • tečna esencija - 1 bočica, za uskršnji kolač
  • rakija - 1 kašika
  • suvi kvasac - 7 g
  • brašno - 850 g
  • slatko - ili marmelada za nadev
  • bademi - filetirani za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojte 1-2 žumanca za mazanje, a ostala jaja umutite dobro sa šećerom. Sipajte i toplo mleko sa pola maslaca i ulja.

Da bude razumljivije sipajte sve sastoje na dno mini pekare. Odozgo prosejano brašno sa prstohvatom soli i skroz odozgo suvi kvasac.

Uključite na program testo i nakon mešenja u desetom minutu dodajte preostali maslac sa uljem. Tako nekoliko puta dok ga testo dobro ne usvoji.

Kada se program završi i naraste testo, izvadite ga na namazanu radnu površinu. Rastegnite u fitilje, namažite slatkom i dobro uvijte.

Ispletite pletenice i stavite u kalupe, ostavite da narastu, nakon toga namažite žumancem, pospite bademima i šećerom.

Pecite uskršnje kolače u rerni zagrejanoj na 160 stepeni dok ne postanu zlatasti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: