Način pripreme
Kora
U dubokoj posudi promešajte suve sastojke za koru - brašno, prašak za pecivo, sodu i kakao.
U drugu posudu stavite vlažne sastojke - vodu, kokosovo ulje, meso dva avokada i ekstrakt vanile. Smesu dobro ispasirajte.
Promešajte vlažne i suve sastojke, pažljivo mešajući silikonskom špatulom.
Za pečenje možete koristiti veliki pravougaoni pleh ili 3 mala kalupa za kore, kako je u originalnom receptu Silvene Rou. Na dno posuda za pečenje stavite papir za pečenje, sipajte smesu i poravnajte je.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko 11-13 minuta. Proveravajte čačkalicom.
Kakao koru izvadite iz rerne da se ohladi. Ako ste pekli jednu koru, nakon hlađenja je prececite na pola na dve ravne kore.
Ganaš:
U kaseroli, na pari, istopite malo od kokosovog ulja i čokoladu. Pazite da ne zagori i zbog toga mešajte neprekidno.
U posudi promešajte smeđi šećer, ekstrakt vanile, prstohvat soli i kokosovo ulje. Promešajte mikserom. U tankom mlazu dodajte sirup od braon pirinča. Mlaz treba da bude tanak, kako bi ganaš bio vazdušast i lagan i kako ne bi bio previše tečan. Pažljivo dodajte i istopljenu čokoladu zajedno sa sirupom od braon pirinča.
Ganaš mutite do onog momenta kada prestane da se oseća krckanje šećera.
Na tanjir za tortu stavite jednu koru i premažite je ganašom. Postavite drugu koru i preko nje rasporedite drugu polovinu ganaša. Ako imate tri kore, ganaš podelite u tri dela.
Pripremite kokice od kukuruza kokičara na standardni način.
U kaseroli pripremite karamel od braon šećera i malo kokosovog ulja. Topli karamel sipajte preko kokica i promešajte kašikom, kako bi se karamel rasporedio pravilno. Ostavite da se kokice lagano prohlade, izlomite i komadima pokrijte čokoladnu tortu.
Dobro je da ova vegan torta odstoji nekoliko sati na hladnom mestu pre konzumiranja.