Način pripreme
Otvorimo kore za pitu i svaki list namažemo istopljenim maslacem.
Počinjemo da savijamo u hramoniku i kada je gotovo, stavljamo u posudu u kojoj ćemo peći.
Tako nastavljamo sa ostalim korama.
Prethodno smo tepsiju namazali maslacem, pre nego što smo stavili uvijene kore za pitu.
S obzirom na to da ćemo peći krem pitu u rerni, krem ne smemo da spremamo na ringli, nego ćemo ga pripremiti i zaliti na kraju kore i tako će se sam krem skuvati.
Ako vam ostane malo maslaca, odozgo premažemo kore i stavljamo u rerni da se peče dok ne porumeni.
Za to vreme pripremamo smesu za krem.
U duboku posudu razbijemo jaja, dodajemo šećer, skrob i sve dobro izmešamo.
Kada se skrob dobro rastvori, dodajemo hladno sveže mleko i vanile i koru od limuna.
Ponovo mešamo i smesa nam je gotova.
Vadimo tepsiju iz rerne, mešamo smesu i njome zalivamo kore za slatku pitu.
Ponovo stavljamo u rernu i pečemo sočnu krem pitu na najdonjem nivou pečemo na 160 °C dok ne bude gotovo.
Kada izvadimo ukusnu krem pitu, posipamo šećerom u prahu.