Način pripreme
Paradajz se očisti od drški i opere se. Iseče se na dve polovine.
Posuda za pečenje se pokriva papirom za pečenje. Iseče paradajz se poređa na papir.
Dodaju se neoljušteni čenovi belog luka i strukovi ruzmarina.
Posipa se solju, šećerom i uljem. Peče se tri sata u prethodno zagrejanoj rerni na 100 stepeni.
Izvadi se i ostavlja se da se ohladi.
Poređa se u teglu, pri čemu se na dno stavlja list svežeg bosiljka i oljušten čen belog luka.
Odozgo se poređa sušeni paradajz, tako što se po sredini stavlja list svežeg bosiljka, čen belog luka i struk ruzmarina.
Na kraju se stavlja list svežeg bosiljka i oljušteni čen belog luka. Preliva se maslinovim uljem.
Tegle se čuvaju u frižideru.
Domaće osušen čeri paradajz sa bosiljkom i belim lukom je sjajan!