Livanske ćufte

Livanske ćufte
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 3
13/05/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
10
"Da vidimo da li će vam se Livanske ćufte više dopasti od naših"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 1 kg
  • pečeni luk - 1 komad
  • mladi luk - 1 komad
  • sveži beli luk - 1 komad
  • peršun - vezica
  • hleb - 1 kriška
  • jaja - 2 komada
  • so
  • biber
  • čubar
  • kumin
  • soda bikarbona - prstohvat
  • krompir - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite obe vrste luka, beli luk i peršun u kuhinjski robot. Sitno iseckajte.

Izvadite i prebacite u veliku posudu. Ogulite i izrendajte krompir. Namočite kriške hleba u sveže mleko.

Izvadite, iscedite i stavite u posudu zajedno sa svim ostalim sastojcima. Umesite mleveno meso, dok ne postane veliki komad.

Ostavite u frižideru na nekoliko sati. Izvadite i oblikujte ćufte. Uvaljajte u brašno i isprežite sa obe strane na srednjoj ringli dok ne budu gotove.

Izvadite na kuhinjski ubrus, kako bi upio masnoću. Servirajte u tanjiru sa garnirungom po vašoj želji.

Livanske ćufte su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: