Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Ćevap»Vinski kebap sa svinjetinom

Vinski kebap sa svinjetinom

Vinski kebap sa svinjetinom
Fotografije: Raya Andonova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Ako sretnete nekog ko ne voli vinski kebap sa svinjetinom, pripremite mu ovaj recept"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 700 g
  • luk - 1 glavica
  • vino - 200 ml
  • voda - 2 - 3 supene kašike
  • aleva paprika - 2 kašičica
  • biber
  • piment - 2 - 3 zrna
  • lovorov list - 2 - 3 komada
  • paradajz pore - 3 - 4 supene kašike
  • šećer - 2 kašičice
  • ulje
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Sitno iseckajte luk i propržite u malo ulja ili maslinovog ulja.

Operite i osušite meso i isecite na male koamde, začinite biberom i solju i dodajte u luk. Pržite meso i dodajte vino i vodu da pokriju meso.

Kuvajte oko 10-15 minuta na umerenoj vatri, mešajte perodično. Nakon toga dodajte začine i paradajz pire.

Prethodno pomešajte šećer sa paradajz pireom.

Nakon toga pomešajte brašno, koliko brašna stavite do toga zavisi koliko želite da sos bude gust.

Sipajte još malo vode i kuvajte 10 minuta. Kebap možete servirati zajedno sa šoljom kuvanog pirinča.

Vinski kebap sa svinjetinom je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: