Salata sa karfiolom i leblebijama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
103
706
15/05/2020
"Da znate samo kako ide ova salata od povrća uz jednu rakiju "
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano171
  • Pregledi tokom meseca36
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice
Salate od Povrća

Način pripreme

Ružice karfiola sa poređaju na papir za pečenje, posipaju se biberom i solju po ukusu, promeša se i stavljaju se da se zapeku na oko 200 stepeni.

Tokom pečenja može bar jednom da se izvadi posuda, da se promeša karfiol, da se ravnomerno zapeče.

Za to vreme se priprema preostali deo krompir salate.

Leblebije se stavljaju u posudu. Peršun i luk se iseku na sitno, paprike na malo krupnije, a masline na pola.

Sve se dodaje u leblebije.

Kada je karfiol gotov, dodaje se i on u salatu i posipa se malo origana.

Začinjava se uljem, sirćetom i solju po ukusu.

Salata sa karfiolom i leblebijama može da se servira dok je karfiol još topao ili nakon toga kad se ohladi.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar