Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Sos za meso»Sos od pečuraka sa mariniranim pečurkama

Sos od pečuraka sa mariniranim pečurkama

Sos od pečuraka sa mariniranim pečurkama3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Sos od pečuraka koji možete da servirate uz sočne šnicle"

Potrebni sastojci

  • marinirane pečurke - 1 tegla ili konzerva
  • pavlaka za kuvanje - 200 ml
  • belo vino - 1 šolja
  • so
  • biber
  • luk - 1 komad
  • topljeni sir - 1 trougao
  • maslac - grudva
* merne jedinice

Način pripreme

Ocedite pečurke i sačuvajte vodu. U šerpu ili tiganj stavite maslac da se topi. Dodajte luk isečen na sitno. Dinstajte ga dok ne omekša.

Stavite pečurke, a nakon pet minuta sipajte belo vino. Sačekajte da uvri alkohol i sipajte pavlaku.

Ako bude previše gusto, sipajte malo vodice od pečuraka koju ste sačuvali.

Dodajte začine i kuvajte na srednjoj ringli dok ne bude gotovo. Malo pre nego što isključite stavite topljeni sir.

Nakon što se istopi isključite i servirajte sos za meso uz neku pileću, ćureću ili svinjsku šniclu.

Sos od pečuraka sa mariniranim pečurkama je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: