Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Sos za meso»Baršunasti sos od pečuraka sa jedinstvenim ukusom

Baršunasti sos od pečuraka sa jedinstvenim ukusom

Mimi GeorgievaMimi Georgieva
Početnik
191244
Baršunasti sos od pečuraka sa jedinstvenim ukusom
Fotografije: Mimi Georgieva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
3
"Jedinstveno ukusan, baršunasti sos od pečuraka koji sam pripremila za šnicle od svinjetine."

Potrebni sastojci

  • pečurke - 200 g
  • tečna pavlaka - 200 ml (možete dodati i malo svežeg mleka)
  • topljeni sir - 2 komada, za tostiranje
  • topljeni sir - 2 kašike, za mazanje
  • kurkuma - 1/3 kašičice
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Jedinstveno ukusan, baršunasti sos od pečuraka koji sam pripremila za šnicle od svinjetine.

Očišćene i iseckane pečurke stavim u suv tiganj i pržim dok ne ispari tečnost koju puste.

Dodam malo maslaca i nekoliko kapi ulja. Čim se isprže, dodajem ostale proizvode. Sve se kuva zajedno oko 3-4 minuta. Sos za meso je gotov!

Ako spremate sos od pečuraka kao ja za šnicle, preporučujem vam da gotove šnicle stavite na dva-tri minuta da se prokuvaju zajedno sa sosom.

Koristila sam tečnu, nezaslađenu pavlaku, ali se može zameniti drugom vrstom tečnosti.

Probajte moj sos od pečuraka sa jedinstvenim ukusom - želim vam svima lep dan!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: