Čvrsta čokoladna glazura za torte

21/05/2020
"Možete koristiti ovu sjajnu čokoladnu glazuru za torte i razne druge slatkiše "
Priprema3 min.
Kuvanje3 min.
Ukupno6 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano13
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kakao - 2 supene kašike (u prahu)
  • rogač - 2 supene kašike (brašno)
  • smeđi šećer - 8 supenih kašika, punih (kristal)
  • nerafinisano suncokretovo ulje - 10 supenih kašika, punih
  • voda - 10 supenih kašika, punih
* merne jedinice

Način pripreme

Ova glazura za torte je izuzetno jednostavna za pripremu i veoma je ukusna!

U šerpi kašikom promešamo sastojke - kakao u prahu, rogač, smeđi kristal šećer, nerafinisano suncokretovo ulje i vodu. Kada ih ravnomerno pomešamo - stavljamo na ringlu.

Čim provri, uz neprestano mešanje (da se ne bi presekla) - ostavljamo da vri oko 3 minute.

Kada je gotovo i kada se malo ohladi, čokoladna glazura se zgustila dovoljno za premazivanje (ako prestoji previše dugo, postoji mogućnost da se previše stegne) i spremna je da je koristimo za poslastičarska umetnička dela.

Već glaziranu tortu ostavljamo da prestoji, kako bi se blago stvrdnula, ali može da se posluži dok je još meke i glatke teksture.

Njome postižemo željeni poslastičarski efekat gustine i zasitnog sjaja.

Prirodna čvrsta čokoladna glazura za torte i za mnogo drugih vrsta slatkiša i deserata.

Neobično ukusno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar