Način pripreme
Prvo napravite testo za paj.
Sipajte brašno u posudu sa 1/2 kašičice soli. Dodajte maslac i gnječite prstima dok ne počne da liči na przle. Izrendajte sir na sitno rende i dodajte.
Dodajte žumanca i jednu supenu kašiku hladne vode, nakon toga koristite metalnu žicu, mešajte dok ne počne da se stvara testo.
Prebacite testo na radnu površinu i olbikujte testo rukama u glatku loptu. Kao alternativu možete napraviti testo u aparatu za hleb.
Oblikujte, spljeskajte testo u obliku diska i uvijte u streč foliju, ohladite bar 20 minuta.
Isecite sir i mocarelu na kockice. U posudu sipajte pavlaku i dodajte sireve. Ako želite dodajte dva jajeta. Ja nisam dodala, želela sam da smesa bude kremastija i lagana. Kad pripremite nadev počnite sa pripremom povrća.
Ima mnogo varijanti za oblikovanje - na kockice, ako koristite jaja, na trakice na krugove. Ja sam odabrala krugove ovaj put ali sam se trudila da budu jednake veličine.
Rsporedimo hladno testo u kalup, prethodno odabran i dodajemo nadev od sireva i pavlaku. Odozgo pređamo tikvice i šargarepu, smenjujemo.
Pečemo slani paj u ugrejanoj rerni na 170 stepeni 40 minuta ili dok povrće ne omekša. Prijatno!
Paj sa tikvicama i šargarepom je gotov.