Pečeni krompir na italijanski način

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
593
22/05/2020
"Eh ti Italijani, kakav su ukusan način za spremanje krompira imali "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano47
  • Pregledi tokom meseca47
  • Pregledi tokom sedmice34
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštimo krompir i isečemo ga na debele štapiće. Sipamo ga u šerpu i prelivamo vodom tek toliko da se prekriju.

Stavljamo ih da provru pet minuta i nakon toga ih izvadimo iz vode na papira da se ocede.

Sipamo ih u veliku teflonsku posudu za pečenje, posolimo ih, dodajemo maslinovo ulje i beli luk, po želji i ruzmarin po ukusu.

Rastresemo enerično posudu za pečenje, ne mešamo kašikom.

Pečemo na 200 stepeni oko 15 minuta.

Odmah nakon pečenja sipamo krompir iz rerne širokom špatulom u tanjire i posipamo obilno narendanim permezanom.

Ovaj pečeni krompir na italijanski način možete da servira kao predjelo ili garnirung.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar