Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Milfoj»Milfoj sa kremom od limuna

Milfoj sa kremom od limuna

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Milfoj sa kremom od limuna
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
3
"Zadovoljstvo je prosto da gledaš ovaj milfoj sa kremom od limuna, o ukusu nećemo pričati"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 250 g
  • za krem
  • sveže mleko - 250 ml
  • žumanca - 2 komada
  • šećer - 80 g
  • skrob - 1 kašičica
  • brašno - 1 kašičica
  • vanila - 1 kesica
  • kora od limuna - od 1 limuna, rendana
  • sok od limuna - 2 supene kašike (po želji)
  • pavlaka - 100 g, umućena
  • šećer u prahu - za posipanje
  • jagode - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite lisnato testo na 3 jednake kockice. Izbušite površinu viljuškom. Poređajte kockice u pleh, obložen papirom za pečenje i pecite na 200 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni dok ne dobije lepu boju.

Izvadite kore i ostavite da se ohadite.

Napravite krem od limuna. U šerpu sipajte mleko.

Dodajte šećer, žumanca i jednu punu kašičicu skroba i kašičicu brašna. Stavite posudu na vatru i počnite da mešate odmah dok se slatki krem ne zgusne.

Za vreme kuvanja sipajte 2 supene kašike soka od limuna (po želji).

Skinite gotov krem sa vatre i atomatizujte jednom vanilom i rendanom korom jednog limuna. Ostavite krem da se ohladi.

Umutite pavlaku na sneg. U hladan krem dodajte u porcijama umućenu pavlaku.

U odgovarajući poslužavnik stavite jednu koru lisnatog testa. Napunite špric kremom i pokrijte koru. Stavite drugu koru i ponovo stavite krem.

Odozgo pokrijte trećom korom.

Pospite raskošni milfoj obilno šećerom u prahu i ukrasite jagodama.

Lepo je da milfoj sa kremom od limuna stoji jednu noć pre konzumiranja.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti