Bonapeti.rs»Recepti»Morski plodovi»Brza predjela»Ukusne i aromatične školjke na tiganju

Ukusne i aromatične školjke na tiganju

GabrielaGabriela
Inovator
7322534
Ukusne i aromatične školjke na tiganju
Fotografije: Niki
2 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
4
"Pravi dalikates - aromatične školjke na tiganju za sve koji ih vole"

Potrebni sastojci

  • školjke - 500 g, očišćene
  • maslac - 50 g
  • beli luk - 3 čena
  • belo vino - 1/2 šolje
  • maslinovo ulje
  • mirođija
  • biber
  • so
  • limun - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Isećemo beli luk na sitno.

U velikom tiganju zagrevamo maslinovo ulje i istopimo maslac.

Stavljamo beli luk, da se zaprži sasvim blago.

Dodajemo očišćene školjke, promešamo, sipamo vino i dolivamo ako je neophodno malo vode.

Čim omekšaju začinjavamo biberom, solju i mirođijom.

Ostavljamo tečnost da ispari i da se školjke na tiganju dobro zaprže.

Serviramo gotove aromatične školjke na tiganju obilno polivene sveže ceđenim sokom od limuna.

Ovo brzo predjelo ide idealno uz ohlađeno belo vino.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: