Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pečeno povrće»Korenasto povrće pečeno u rerni

Korenasto povrće pečeno u rerni

Stanislava ValkovaStanislava Valkova
Inovator
14850851
Korenasto povrće pečeno u rerni
Fotografije: Petya Stoineva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Šta ćete reći za pečeno korenasto povrće danas - i mi smo to pomislili"

Potrebni sastojci

  • šargarepa - 2 komada
  • crvena cvekla - 1 komad
  • beli luk - 1 glavica
  • celer - 1/2 glavice
  • crveni luk - 1/2 glavice
  • brašno - 1 kašičica
  • paradajz pire - 2 kašike
  • soja sos - 2 kašike
  • maslinovo ulje
  • biber
  • aleva paprika
  • so
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Ispada mnogo šareno i ukusno pečeno povrće.

Različito povrže se seče i dinsta u zavisnosti od tvrdoće.

Odojeno se pravi zaprška od brašna, paradajz pirea, soja sosa, isečenog crvenog luka na sitno i začina.

Dobijeni sos se rastvara u malo tople vode i promeša se sa povrćem.

Soli se i prebacuje u posudu za pečenje i peče se na umerenoj rerni oko 20-30 minuta.

Pri serviranju korenasto povrće pečeno u rerni može da se pospe isečenim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: