bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pašteta»Domaća riblja pašteta

Domaća riblja pašteta

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
14k4k4k
Domaća riblja pašteta
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
28/05/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Ukupno20 min.
"Jedinstveno ukusna domaća riblja pašteta koju mažemo na prepečenu krišku sa zadovoljstvom"

Potrebni sastojci

  • tunjevina - 150 g, konzerva
  • luk - 1 mala glavica
  • jaja - 2 komada
  • so
  • biber - 3 prstohvata
  • kisela pavlaka - 150 g
  • senf - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo se skuvaju jaja. Treba da su tvrdo kuvana.

Oljušte se i iseku se na krupno.

Luk se očisti i stavlja u blender.

Samelje se ne sitno, nakon toga mu se dodaju isečena jaja, konzervisana riba, so po ukusu, mleveni biber, kisela pavlaka i senf.

Ponovo se svi sastojci samelju dok se ne dobije smesa gustine paštete.

Dobijena seoska riblja pašteta se prebacuje u staklenu teglu.

Domaća riblja pašteta se čuva u frižideru nekoliko dana.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: