Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Terin»Terin sa jagodama

Terin sa jagodama

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
26844718
Terin sa jagodama
Fotografije: Hristinka Koleva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
8
"Terin sa jagodama koji sečemo sa užitkom i ponosom"

Potrebni sastojci

  • pavlaka - 200 ml, tečna, slatka
  • sveže mleko - 200 ml
  • šećer - 80 g
  • želatin - 10 g
  • kafa - 1 šolja, espreso, hladan
  • rum - 1 supena kašika ili konjak
  • vanila - 1 kesica
  • bela čokolada - 200 g
  • jagode - 200 g
  • piškote - 13 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Želatin prelivamo sa 60 ml vode i ostavljamo da nabubri.

Sveže mleko pomešamo sa šećerom i ugrevamo dok ne provri. Dodajemo izlomljenu čokoladu. Mešamo dok ne dobijemo homogenu smesu. Dodajemo želatin.

Smesu ostavljamo da se ohladi.

Tečnu pavlaku umutimo dok ne postane čvrsta. Dodajemo u hladnu smesu.

Kadu pomešamo sa rumom (konjakom).

Pravougaoni kalup za kolač oblepimo streč folijom.

Polovinu krema od pavlake sipamo u kalup. Preko poređamo piškote, na sekund potopljene u kafu. Poređamo preko krema.

Isečene jagode rasporedimo preko piškota. Nakon toga preostali krem i završavamo piškotama potopljenim u kafu.

Slatki terin stavljamo u frižider na 4-5 sati.

Nakon što se terin stegne, okrećemo na poslužavnik i vadimo iz folije.

Terin sa jagodama ukrašavamo svežim jagodama i prelivamo sirupom od jagoda.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: