Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni patlidžan»Pečeni patlidžan sa paradajzom i mocarelom

Pečeni patlidžan sa paradajzom i mocarelom

Biserka JosifovaBiserka Josifova
Šegrt
346153
Pečeni patlidžan sa paradajzom i mocarelom
Fotografije: Biserka Josifova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
3
"Ovako ukusno nema nigde - pečeni patlidžan sa čudesnim nadevom"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 3 komada
  • so
  • ulje
  • čeri paradajz
  • mocarela
  • bosiljak - svež
  • beli luk - 1 - 2 čena, pasiran
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

U dva patlidžana presečena na pola napravila sam proreze, posolila sam ih i ostavila da puste gorki sok.

Oprala sam, osušila i poređala u posudu za pečenje, prelila sam uljem i zapekla na 200 stepeni 40 minuta.

Razmrvila sam unutrašnjost patlidžana viljuškom i poređala čeri paradajz preko njih.

Stavila sam i smesu od isečenog svežeg bosiljka i pasiranog belog luka, mocarele (možete je zameniti kačkavaljem) i posula sam biberom.

Zapekla sam ukusan punjeni patlidžan dok se mocarela nije razlila.

Pečeni patlidžan sa paradajzom i mocarelom je brzo, lagano i mnogo ukusno jelo!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: