Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pasulj u rerni na grčki način

Pasulj u rerni na grčki način

Pasulj u rerni na grčki način
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
4
"Želimo vam prijatno uz ovaj pasulj u rerni na grčki način"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 500 g, beo
  • mladi luk - 3 struka
  • beli luk - 2 čena
  • šargarepa - 1 komad
  • zelena paprika - 1 komad
  • paradajz - 1 veliki
  • pasta od paradajza - 2 kašike
  • origano
  • maslinovo ulje - 80 ml
  • so - po ukusu
  • bibre
  • šećer - 1 veliki prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Pasulj se natopi tokom jedne noći ili 3-4 sata. Preliva se vodom i kuva se 40-50 minuta dok ne bude polu gotov.

Procedi se i sipamo u odgovarajuću posudu za pečenje.

U dubokom tiganju se zagreva maslinovo ulje, dinsta se isečen luk i beli luk.

Posle dodajemo na kocke isečenu šargarepu, papriku na lente i nakon što se i oni izdinstaju dodajemo paradajz i pastu od paradajza.

Začinjavaju se solju, origanom, sa malo šećera, biberom i sipamo šolju vode.

Ostavljamo da provri i sipamo u pasulj.

Pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, dok ne uvri voda.

Probate da li je pasulj u rerni skuvan i ako je potrebno dolijte još malo vode.

Pečemo još malo pasulj u rerni na grčki način i gotovo.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: