Skuša sa pasuljem u rerni

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
97
644
30/05/2020
"Klasika - skuša sa pasuljem u rerni "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano60
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • skuša - 1 kg (2 komada)
  • luk - 1 glavica
  • kiseli krastavčići - 4 - 5 komada
  • pasulj - 300 g, iz konzerve
  • paradajz pire - 4 kašike
  • so - po ukusu
  • začin za ribu - sušeni
  • ulje - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Za spremanje pečene skuše počnite sa čišćenjem ribe. Odstranite izbutrice i glave. Operite mnogo dobro pod tekućom vodom. Isecite skušu na odgovarajuće parčiće.

Očistite luk i isecite ga na sitno. Stavite ga u posudu za pečenje, prelijte uljem i uključite rernu.

Nakon što se luk izdinsta poređajte parčiće ribe prethodno začinjene solju. Zapecite još 3-4 minuta.

Razredite paradajz pire sa pola šolje vode i dodajte u posudu za pečenje. Dodajte isečene kisele krastavčiće, pasulj iz konzerve i sušene začine za ribu.

Kuvajte riblje jelo dok skuša ne bude gotova - braonkasto-zlatasta preplanulost.

Skuša sa pasuljem i rerni - jedinstveno ukusno jelo.

Prijatno uz ovu izuzetno ukusni pečenu ribu sa pasuljem!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar