Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čizkejk»Čizkejk bez pečenja sa Rafaelo bombonama

Čizkejk bez pečenja sa Rafaelo bombonama

Reneta KenovaReneta Kenova
Početnik
13
Čizkejk bez pečenja sa Rafaelo bombonama
Fotografije: Reneta Kenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
8
"Neverovatno ukusan čizkejk sa Rafaelo bombonama - neverovatan izazov koji može da pretvori svaki običan dan u neobičan praznik"

Potrebni sastojci

  • keks - 230 g (1 pakovanje)
  • maslac - 1 pakovanje
  • sveže mleko - 4 kašike
  • kisela pavlaka - 400 g
  • krem sir - 3 pakovanja
  • šećer - 200 g
  • jagode - 5 komada
  • rafaelo bombone - 8 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Namrvimo keks na sitne mrvice i sipamo ih u posudu. Rastapamo maslac do tečnog stanja i dodajemo ga u keks.

Dodajemo i četiri kašike mleka. Mutimo dok se ne dobije homogena smesa i sipamo u kalupe za pečenje, ja sam koristila kalup prečnika 24 cm.

Razvlačimo keks koru po dnu kalupa i pritiskamo čašom da legne kora. Stavljamo u frižider da se stegne dok pravimo mlečni krem.

Za krem u posudu stavljamo krem sir, pavlaku i šećer, mešamo dobro dok ne dobijemo gladak krem.

Nakon što je gotov sipamo ga preko keks kore i rasprskamo ravnomerno svuda.

Ostavljamo čizkejk bez pečenja ponovo u frižider na nekoliko sati.

Odozgo dekorišemo Rafaelo bombonama i jagodama.

Servirajte vaš čizkejk bez pečenja sa Rafaelo bombonama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: