Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Slatki rolat»Čokoladni rolat sa trešnjama

Čokoladni rolat sa trešnjama

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
26844718
Čokoladni rolat sa trešnjama
Fotografije: Hristinka Koleva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
"Praznični čokoladni rolat sa trešnjama - zato što svakog dana imaš bar jedan povod da se nasmeješ"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 4 komada, L
  • šećer - 4 supene kašike
  • brašno - 4 supene kašike
  • vanila - 1 komad
  • kakao - 2 supene kašike
  • za krem
  • kisela pavlaka - 450 g
  • krem sir - 150 g
  • krem - 1 šaket Ole, dr Oetker
  • šećer u prahu - 1 šolja
  • trešnje - do 300 g, bez koštica
  • crna čokolada - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja umutimo zajedno sa šećerom na penu. Dodajemo vanilu.

Brašno prosevamo sa kakaom. Dodajemo u jaja i pažljivo promešamo spatulom.

Testo od patišpanja sipamo u pleh prečnika 35/30 cm, obložen papirom za pečenje.

Koru pečemo u prethodno ugrejanoj rerni ma 180 stepeni 12 minuta.

Ostavljamo na papir da se ohladi.

Kiselu pavlaku pomešamo sa krem sirom i šećerom u prahu. Dodajemo krem Ole (suv, ne mutimo prethodno). Krem umutimo mikserom dok ne postane mekan.

Papir sa kore za slatki rolat skidamo. Namažemo delom krema.

Poređamo trešnje i čokoladni rolat uvijamo.

Odozgo čokoladni rolat sa trešnjama namažemo preostalim kremom i ukrašavamo trešnjama i rendanom čokoladom.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: