Čorba rizi bizi

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
100
659
06/06/2020
"Ukusna čorbica od povrća, koju jedemo sa velikim zadovoljstvom "
Priprema15 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno40 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano230
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice8
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Usitnite luk, šargarepu isecite na kocke.

U šerpi zagrejte šolju maslinovog ulja i stavite isečeno povrće.

Zapržite kratko, nakon toga dodajte grašak.

Sipajte oko litar tople vode i kuvajte povrće 10 minuta, nakon toga dodajte opran pirinač, začinite solju i prstohvatom mirođije.

Skuvajte čorbu od povrća dok pirinač ne bude gotov.

U posudi umutite jedno žumance sa 3 kašike kiselog mleka.

Uzmite kutlaču tople čorbe od graška i sipajte u zapršku.

Vratite i šerpu i dobro podesite temperaturu. Servirajte čorbu rizi bizi začinjenu mirođijom i sokom od limuna.

Nek vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar