Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Zečetina»Pečeni zec»Domaći zec u đuvečari

Domaći zec u đuvečari

Jordanka TasevaJordanka Taseva
Inovator
173451k
Domaći zec u đuvečari
Fotografije: Jordanka Taseva
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
6
"Skok, poskok i u đuvečaru, i tako nakon nekoliko sati dobijate gozbu sa zecom o kojem ćete dugo pričati"

Potrebni sastojci

  • domaći zec - 1 komad
  • paprike - 2 - 3 komada (crvene ili zelene, po izboru)
  • luk - 2 - 3 glavice, star
  • beli luk - 7 - 8 čenova
  • pečurke - 500 g
  • šargarepa - 3 komada
  • soja sos - 2 supene kašike
  • belo vino - 1 šolja
  • so - po ukusu
  • biber - 1 prstohvat
  • aleva paprika - 2 supene kašike
  • lovorov list - 2 komada
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo zeca i isečemo ga na porcije.

U odgovarajućoj posudi sa malo ulja propržimo meso.

Oljuštimo luk i beli luk i krupnije isečemo. Stavljamo ih u đuvečaru.

Očistimo i isečemo šargarepu i pečurke, dodajemo ih u luk.

Očistimo paprike od semenki, operemo i isečemo na trakice.

Dodajemo ih u preostalo povrće. Dodajemo začine - so, biber, alevu papriku i soja sos.

Prebacujemo zečetinu sa mašću u đuvečaru. Dobro promešamo.

Prelivamo vinom i dodajemo vodu, koliko da pokrije polovinu povrća.

Na kraju dodajemo listove lovora i pečemo domaćeg zeca u đuvečari u rerni na 180 stepeni oko 2 sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: