Kaša od heljde

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Glavni urednik
216706
Kaša od heljde4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
1
"Koristan doručak za ljude koji drže do toga da budu u formi"

Potrebni sastojci

  • heljda - 250 g
  • maslac - 60 g
  • so - 1/2 kašičice ili po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite heljdu, ako ima nekog đubreta u njoj. Operite je pod tekućom vodom i ocedite. Stavite da provri u 300 ml vode i odmah sipajte u posudu u koju ste sipali heljdu.

Poklopite posudu i stavite da se kuva oko 20 minuta na tihoj vatri. Nakon što upije svu tečnost sklonite sa ringle i promešajte sa maslacem. Posolite po ukusu i servirajte.

Umesto da kuvate heljdu možete da je prelijete vrelom vodom, da poklopite, da uvijete krpom i da je ostavite da odstoji jednu noć.

Sledećeg jutra kaša od heljde je spremna za doručak. Ako želite možete i da je pretvorite u pire sa maslacem i solju po ukusu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: