Način pripreme
Skuvajte zečetinu i očistite je od kostiju.
Sitno iseckajte luk, mladi luk i mladi beli luk. Operite paprike, očistite od semenki i takođe sitno iseckajte.
U šerpu stavite ulje za zapržavanje. Kada se ulje zagreje, dodajte luk, mladi luk i beli luk da se preprže.
Nakon toga dodajte obe vrste paprika i sipajte sasvim malo vodice da bi povrće moglo da omekne.
Kada je gotovo, stavite začine i brašno, otprilike 1-2 supene kašike, promešajte i sipajte bujon od zečetine. Ostavite seosku janiju na slaboj vatri da se krčka.
Nakon otprilike 10 minuta, kada je provrela janija sa zečetinom, stavite zečetinu.
Kuvajte seosku janiju sa zečetinom na slaboj vatri dok ne bude gotova.
Kada servirate ukusnu janiju, isecite svež peršun i poslužite toplu janiju.
Sjajna seoska janija sa zečetinom!