Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pohovani Kačkavalj»Pohovani kačkavalj u teflonskom tiganju

Pohovani kačkavalj u teflonskom tiganju

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78616k965
Pohovani kačkavalj u teflonskom tiganju
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 5
12/06/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
3
"Pohovani kačkavalj u teflonskom tiganju - evo kako da ga napravite"

Potrebni sastojci

  • kačkavalj - 500 g
  • jaja - 2 komada
  • brašno - za pohovanje
  • so - 1 prstohvat
  • ulje - oko 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Ovo je naš omiljeni pohovani kačkavalj, koji se često sprema u svakom domu. Razlika ovde je što ga pravimo u teflonskom tiganju koji je s nelepećim premazom i omogući će nam da koristimo sasvim malo masnoće. Ovim naše tradicionalno meze će se pretvoriti u zdravije i ne sasvim prženo, već pre pečeno.

Kačkavalj obavezno izvadite iz frižidera na 20-30 minuta pre nego što ga spremite da bi bio na sobnoj temperaturi.

Umutite jaja sa prstohvatom soli i u posebnom tanjiru pripremite brašno za pohovanje.

Zagrejte teflonski tiganj na umerenoj vatri i namažite njegovo dno jednom kašikom ulja, a može i maslinovog ulja.

Isecite kačkavlaj na pločice veličine koja vama više odgovara.

Uradite isto proceduru kao kod običnog pohovanja, potapajući svako parče prvo u jaje, posle u brašno i ponovo u jaje.

Stavljajte u tiganj da se zapeče sa jedne strane da se dobije zlatasta boja i pažljivo brzim pokretima okrenite s druge strane. Koristite široku špatulu za okretanje i vađenje gotovih pločica pohovanog kačkavalja.

Za sledeću seriju pečenja staqvie još jednu kašiku masnoće u tiganj, samo koliko je potrebno da njegova površina bude blago nauljena.

Ovo meze poslužite toplo, kako bi bilo rastegljivo i mekano iznutra dok ga jedete.

Prijatno! Pohovani kačkavlaj u teflnskom tiganju je neverovatan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: