Način pripreme
Ovo je naš omiljeni pohovani kačkavalj, koji se često sprema u svakom domu. Razlika ovde je što ga pravimo u teflonskom tiganju koji je s nelepećim premazom i omogući će nam da koristimo sasvim malo masnoće. Ovim naše tradicionalno meze će se pretvoriti u zdravije i ne sasvim prženo, već pre pečeno.
Kačkavalj obavezno izvadite iz frižidera na 20-30 minuta pre nego što ga spremite da bi bio na sobnoj temperaturi.
Umutite jaja sa prstohvatom soli i u posebnom tanjiru pripremite brašno za pohovanje.
Zagrejte teflonski tiganj na umerenoj vatri i namažite njegovo dno jednom kašikom ulja, a može i maslinovog ulja.
Isecite kačkavlaj na pločice veličine koja vama više odgovara.
Uradite isto proceduru kao kod običnog pohovanja, potapajući svako parče prvo u jaje, posle u brašno i ponovo u jaje.
Stavljajte u tiganj da se zapeče sa jedne strane da se dobije zlatasta boja i pažljivo brzim pokretima okrenite s druge strane. Koristite široku špatulu za okretanje i vađenje gotovih pločica pohovanog kačkavalja.
Za sledeću seriju pečenja staqvie još jednu kašiku masnoće u tiganj, samo koliko je potrebno da njegova površina bude blago nauljena.
Ovo meze poslužite toplo, kako bi bilo rastegljivo i mekano iznutra dok ga jedete.
Prijatno! Pohovani kačkavlaj u teflnskom tiganju je neverovatan.