Bonapeti.rs»Recepti»Grickalice»Čips»Čips od tikvica iz dehidratora

Čips od tikvica iz dehidratora

Čips od tikvica iz dehidratora
Fotografije: Lilia Tsacheva/Lipodve
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
600 min.
Ukupno
605 min.
Porcije
1
"Slično svakom čipsu koji ima samopoštovanja i ovaj čips od povrća pije mnogo piva, da ne kažete da vas nismo upozorili"

Potrebni sastojci

  • tikvice
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Da biste napravili ovaj čips potreban vam je uređaj za sušenje/dehidrator za voće i povrće. Količinu tikvica ćete odredite i prema tome koliko je veliki uređaj za sušenje koji imate.

Isecite tikvice na kolutove debljine 2-3 milimetra. Ako ispadnu neki deblji, neki mnogo tanki, nema veze, ne brinite.

Poređajte u korpice dehidratora maksimalno blizu jedno do drugog i blago posolite.

Sušite 10 sati na 70 stepeni, premeštajući korpice dva tri pita da se isuše ravnomerno sve tikvice. Dobije se veoma ukusan čips od povrća!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: