Dinstane pečurke lisičarke

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Dinstane pečurke lisičarke
Fotografije: Ivi Vacca
1 / 4
19/06/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije2
"Eksperti preporučuju da se lisičarke konzumiraju dinstane i u društvu flaše belog vina"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prvo očistimo pečurke kuhinjskom krpom i sipao u tiganj na srednju temperaturu da puste sok, dodajemo čenove belog luka sa grudvom maslaca.

Lagano dinstamo i dodajemo vino, sipamo pavlaku, pileć bujon, na parčiće iskidanu skuvano pileće meso (predivno bude sa domaćim piletom).

Smanjujemo jačinu ringle i kuvamo dok se sos ne zgusne oko 15 minuta. Kada sos postane žut i blago se zgusne, gotov je.

Ova kombinacija pečuraka sa piletinom je mnogo popularan specijalitet u Francuskoj. Prijatno spremanje!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: