Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pečurke u maslacu»Dinstane pečurke lisičarke

Dinstane pečurke lisičarke

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Dinstane pečurke lisičarke
Fotografije: Ivelina
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Eksperti preporučuju da se lisičarke konzumiraju dinstane i u društvu flaše belog vina"

Potrebni sastojci

  • lisičarke - 300 g
  • pileće meso - 300 g, kuvano
  • pavlaka - 250 ml
  • belo vino - 50 g
  • biber
  • so
  • pileći bujon - 180 - 200 g
  • peršun - 1/2 vezice
  • beli luk - 3 čena
  • maslac - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo očistimo pečurke kuhinjskom krpom i sipao u tiganj na srednju temperaturu da puste sok, dodajemo čenove belog luka sa grudvom maslaca.

Lagano dinstamo i dodajemo vino, sipamo pavlaku, pileć bujon, na parčiće iskidanu skuvano pileće meso (predivno bude sa domaćim piletom).

Smanjujemo jačinu ringle i kuvamo dok se sos ne zgusne oko 15 minuta. Kada sos postane žut i blago se zgusne, gotov je.

Ova kombinacija pečuraka sa piletinom je mnogo popularan specijalitet u Francuskoj. Prijatno spremanje!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: