Način pripreme
Operite svinjska srca, posolite ih i prelijte vodom. Dodajte nekoliko yrna bibera i sve kuvajte u ekspres loncu oko 50-60 minuta.
Srca nasecite na kriške.
U šerpi dinstajte jednu glavicu sitno naseckanog luka. Dodajte brašno, upržite ga i dodajte alevu papriku. Dodajte deo bujona i vino.
Kada sos prokuva i nakon nekoliko minuta, dodajte srca, lovorov list i piment. Vinski kebap isključite i ostavite na ringli.
U maloj šerpi upržite drugu glavicu luka. Dodajte oprani pirinač i lagano upržite.
Prelijte sa 3 šolje bujona, stavite nekoliko zrna bibera i sve stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni.
Pecite dok pirinač ne bude kuvan.
U tanjir stavite pirinač, poređajte kriške srca i prelijte ih sosom.
Kebap ukrasite grančicom peršuna.
Prijatno uz ovaj različiti vinski kebap sa svinjskim srcima!