Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Ćevap»Vinski kebap sa svinjskim srcima

Vinski kebap sa svinjskim srcima

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
26844718
Vinski kebap sa svinjskim srcima
Fotografije: Hristinka Koleva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
3
"Sledeći put, kada pripremate vinski kebap, predlažemo vam da probate sa svinjskim srcima"

Potrebni sastojci

  • svinjska srca - 3 komada
  • biber
  • brašno - 2 kašike
  • crveno vino - 100 ml
  • piment - 2 - 3 zrna
  • lovorov list - 1 komad
  • crni luk - 2 glavice
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • ulje
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • pirinač - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Operite svinjska srca, posolite ih i prelijte vodom. Dodajte nekoliko yrna bibera i sve kuvajte u ekspres loncu oko 50-60 minuta.

Srca nasecite na kriške.

U šerpi dinstajte jednu glavicu sitno naseckanog luka. Dodajte brašno, upržite ga i dodajte alevu papriku. Dodajte deo bujona i vino.

Kada sos prokuva i nakon nekoliko minuta, dodajte srca, lovorov list i piment. Vinski kebap isključite i ostavite na ringli.

U maloj šerpi upržite drugu glavicu luka. Dodajte oprani pirinač i lagano upržite.

Prelijte sa 3 šolje bujona, stavite nekoliko zrna bibera i sve stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni.

Pecite dok pirinač ne bude kuvan.

U tanjir stavite pirinač, poređajte kriške srca i prelijte ih sosom.

Kebap ukrasite grančicom peršuna.

Prijatno uz ovaj različiti vinski kebap sa svinjskim srcima!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: