Način pripreme
Za ovaj recept treba da počnete prvo od maslac mrvica.
U posudi pomešajte kukuruzno i belo brašno. Dodajte šećer, vanilu i hladan maslac.
Izgnječite rukama, dok ne dobijete maslac mrvice. Pokrijte posudu najlonom i stavite u frižider na bar 30 minuta.
U drugoj posudi prosejte brašno sa prstohvatom soli i praškom za pecivo. Dodajte jaje, isečeni maslac, šećer i vanilin šećer.
Sipajte 4 kašike svežeg mleka i zamesite meko testo.
Testo razvijte na parčetu papira za pečenje veličine posude za pečenje u kojoj ćete peći kolač od trešanja. Moja je bila veličine 20/28.
Prebacite razvijeno testo sa papirom u posudu i izbušite dno viljuškom.
Poređajte trešnje očišćene od koštica.
Preko njih pospite maslac mrvice. Ne treba da prekrivaju trešnje.
Ispecite pitu od trešanja na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni oko 30-35 minuta dok ne dobije prijatnu preplanulost.
Pitu od trešanja sa maslac mrvicama ohladite na rešetki i pospite šećerom u prahu.
Nek vam je slatko!