Način pripreme
Za koru umutite jaja sa šećerom, dodajte rum i kasnije kore od pomorandže.
Dodajte brašno promešano sa praškom za pecivo i mutite mikserom. Stavite kakao i lagano promešajte drvenom kašikom.
Pecite koru na 180 stepeni dok ne bude gotova.
Za krem, umutite polovinu mleka sa 2 jaja i brašnom u kašu. Šećer, rum, med i koru limuna sa preostalim mlekom prokuvajte i dodajte smesu sa jajima, uz neprestano mešanje. Nakon skidanja sa vatre, u gotov krem, dodajte maslac i promešajte dok se smesa ne ujednači.
Koru presecite na dve. Postavite koru na poslužavnik. Krem podelite na 2 dela. Jedan deo stavite na koru, a preko stavite polovinu naseckanih jagoda. Stavite drugu koru.
Preostali krem i preostale jagode promešajte i sipajte smesu preko kore. Poravnajte špatulom. Po periferiji tortu pospite mlevenim keksom i iscrtajte komade za sečenje.
Poređajte jagode, a ako vam ostane keksa, pospite ga preko jagoda.