Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Voćni krem»Desert od jagoda sa kiselim mlekom

Desert od jagoda sa kiselim mlekom

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Desert od jagoda sa kiselim mlekom
Fotografije: Kulinarna mreja
3 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
6
"Neverovatno ukusan desert od jagoda - idealan za lenjo letnje popodne"

Potrebni sastojci

  • ceđeno kiselo mleko - 300 g
  • jagode - 500 g
  • šećer - 2 - 3 kašike
  • sir - 100 g , Philadelphia
  • vanila - 1 pakovanje (ili vanilin šećer)
  • limunova kora - od 1/2 limuna (narendana)
  • med - 1 kašika
  • orasi - 1 šolja, zdrobljeni (mogu i lešnici ili bademi)
  • za ukras
  • jagode - prepolovljene
  • trešnje
  • tamna čokolada - 1 komad (narendana)
* merne jedinice

Način pripreme

Svež, ukusan i idealan za leto - desert od jagoda sa kiselim mlekom!

Sameljite u blenderu 250 g jagoda sa šećerom i stavite smesu na vatru.

Kuvajte do ključanja, a nakon toga još 5-6 minuta.

Sklonite posudu sa vatre i ostavite pire da se ohladi.

Ceđeno kiselo mleko stavite u posudu, dodajte vanilu, sir, narendanu koru limuna i med.

Promešajte da se smesa ujednači.

Nasecite ostalih 250 grama jagoda na kockice ili listiće, a nekoliko od jagoda na polovine - za dekoraciju odozgo.

Uzmite lepe staklene čaše, posude ili interesantne tegle i poređajte sastojke za desert od jagoda u slojevima.

Možete da prvo stavite sloj od kiselog mleka, nakon toga pire od jagoda, jagode nasečene na kockice, izmrvljene orašaste plodove i odozgo polovine jagoda, kao ukras.

Možete da krenete i sa orašastim plodovima na dnu čaše - zatim sloj sa kiselim mlekom, pire od jagoda, jagode u kockama i na kraju rendanu čokoladu.

Ukrasite desert od ceđenog kiselog mleka i stavite u frižider da se ohladi.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: