Domaći koh iz starih notesa

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
2k
42
262
02/07/2020
"Pogledajte šta smo izvukli iz stare sveske sa receptima - sočni domaći koh "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano586
  • Pregledi tokom meseca127
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Komentarisano1 times
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 komada
  • šećer - 1/2 šolje
  • vanila - 1 kesica
  • ulje - 1/2 šolje
  • brašno - 2/3 šolje
  • prašak za pecivo - 5 g
  • sok od limuna - 1 kašika
  • sirup
  • voda - 2, 5 šolje
  • šećer - 2, 5 šolje
  • kora od limuna - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovaj slatkiš iz notesa, krenite sa pripremom sirupa. U šerpu sipajte vodu, dodajte šećer i koru jednog limuna, stavite sve na vatru i kuvajte 5 minuta nakon što smesa proključa.

Ostavite na hladnom mestu da se ptpuno ohladi.

Odvojite žumanca od belanaca. U belanca dodajte sok od limuna i mikserom umutite u penu.

U žumanca dodajte šećer i vanilu, pa izmiksujte u vazdušastu smesu.

Dodajte ulje u tankom mlazu u žumanca, kao i prethodno promešano brašno i prašak za pecivo, pa promešajte.

Dodajte umućena belanca u smesu sa žumancima i polako i pažljivo promešajte špatulom do homogene smese.

Sipajte smesu u lagano nauljani pleh, koji ste posuli brašnom, poravnajte površinu sa omiljenim kohom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Koh se peče oko - minuta, ili dok čačkalica, kojom proveravate, ne bude suva. Isecite vruću koru na komade i prelijte potpuno hladnim sirupom, pa ostavite da se sve ohladi.

Poslužite domaći koh iz starih svezaka hladan sa umućenom pavlakom ili sladoledom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari (1)

Pošalji
0000000
0000000
02.07.2020 10:18
Ovo je Turska Rahvanija ,prepisan moj recept ,sram vas bilo .
0
0