Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Đuveč»Slovenski đuveč sa ovčijim i svinjskim mesom

Slovenski đuveč sa ovčijim i svinjskim mesom

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Slovenski đuveč sa ovčijim i svinjskim mesom
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Prosto neverovatan - nije da smo očekivali nešto drugo do slovenskog đuveča sa svinjskim mesom"

Potrebni sastojci

  • svinsjko meso - 300 g
  • ovčije meso - 300 g
  • paprike - 1 - 2 komada, zelene
  • čeri paradajz - 7 - 8 komada
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica, crbi
  • celer - 1 struk
  • lovorov list - 2 komada
  • pirinač - 5 kašika
  • paradajz pire - 2 kašike
  • biber - prstohvat
  • peršun - prstohvat
  • so
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite dve vrste mesa, isečene na parčiće, u šerpu i prelijte vodom. Posolote. Skuvajte da meso bude gotovo.

U ovaj recept za slovenski đuveč svo povrće je brez prethodnog kuvanja pre nego što se stavi u đuveč.

Isecite luk i šargarepu na stino. Paradajz na polovine, a paprike na lente. Stavite porcije mesa, isečeno povrće, paradajz pire, začinite sa dva lovoroa lista, izdašnim prstohvatom peršuna, prstohvatom bibera i ustinjenim celerom u đuveč.

Sipajte jednu šolju maslinovog ulja. Dodajte opran pirinač. Sipajte topli bujon od mesa, oko 1 prsti iznad sastojaka da bude tečnost. Promešajte jelo u đuvečari.

Stavite đuveč u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 40 minuta. Tokom pećenja promešajte slovenski đuveč sa ovčijim i svinjskim mesom s vremena na vreme.

Uveravam vas da se ukus ni po čemu neće razlikovati od klasičnog načina sa prženjem povrća slovenskog đuveča.

Jelo je pogodno i za malu decu.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: