Način pripreme
Stavite dve vrste mesa, isečene na parčiće, u šerpu i prelijte vodom. Posolote. Skuvajte da meso bude gotovo.
U ovaj recept za slovenski đuveč svo povrće je brez prethodnog kuvanja pre nego što se stavi u đuveč.
Isecite luk i šargarepu na stino. Paradajz na polovine, a paprike na lente. Stavite porcije mesa, isečeno povrće, paradajz pire, začinite sa dva lovoroa lista, izdašnim prstohvatom peršuna, prstohvatom bibera i ustinjenim celerom u đuveč.
Sipajte jednu šolju maslinovog ulja. Dodajte opran pirinač. Sipajte topli bujon od mesa, oko 1 prsti iznad sastojaka da bude tečnost. Promešajte jelo u đuvečari.
Stavite đuveč u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 40 minuta. Tokom pećenja promešajte slovenski đuveč sa ovčijim i svinjskim mesom s vremena na vreme.
Uveravam vas da se ukus ni po čemu neće razlikovati od klasičnog načina sa prženjem povrća slovenskog đuveča.
Jelo je pogodno i za malu decu.
Nek vam je slatko!