Punjene paprike sa mlevenim mesom, fidom i sosom od pavlake

10/01/2019
"Paprike su super, a sos je broj 1 "
Priprema20 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno55 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano55
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • paprike - 8 komada
  • svinjsko mleveno meso - 400 g
  • fida - 1 lopta, sa jajima
  • pirinač - 1 šolja za kafu
  • luk - 1 komad
  • sok od paradajza - 250 ml
  • biber - prstohvat
  • aleva paprika - prstohvat
  • čubar
  • peršun
  • ulje
  • so
  • sastojci za sos
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 2 supene kašike
  • pavlaka za kuvanje - 1 šolja
  • bršano - 1 supena kašika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo semenke od paprika i poređamo ih u pleh. Luk isečemo i stavljamo da se dinsta, nakon toga dodajemo mleveno meso i odmah sipamo malo volde, koliko da se izmrvi.

Posipamo alevom paprikom, biberom i čubrom, dodajemo oprani pirinač i promešamo, ostavljamo da provri, nakon toga sipamo i sok od paradajza.

Ako je potrebno možemo dodati još malo vode, ali pirinač treba da bude na pola kuvan, kad punimo paprike. Kad pirinač bude poluskuvan, rukom izrmvimo fidu i kuvamo 2-3 minuta i mešamo.

Posipamo sitno iseckanim peršunom i punimo paprike, sipamo jednu šolju vode i pečemo dok se paprike ne zapeku. Sos pripremamo tako što umutimo jaja sa kiselim mlekom, pavlakom za kuvanje i brašnom.

Stavljamo na vatru kratko, mešamo neprestano i dodajemo kašiku po kašiku od sosa u plehu, nakon toga sipamo celu količinu u paprike.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar