Način pripreme
Očistimo semenke od paprika i poređamo ih u pleh. Luk isečemo i stavljamo da se dinsta, nakon toga dodajemo mleveno meso i odmah sipamo malo volde, koliko da se izmrvi.
Posipamo alevom paprikom, biberom i čubrom, dodajemo oprani pirinač i promešamo, ostavljamo da provri, nakon toga sipamo i sok od paradajza.
Ako je potrebno možemo dodati još malo vode, ali pirinač treba da bude na pola kuvan, kad punimo paprike. Kad pirinač bude poluskuvan, rukom izrmvimo fidu i kuvamo 2-3 minuta i mešamo.
Posipamo sitno iseckanim peršunom i punimo paprike, sipamo jednu šolju vode i pečemo dok se paprike ne zapeku. Sos pripremamo tako što umutimo jaja sa kiselim mlekom, pavlakom za kuvanje i brašnom.
Stavljamo na vatru kratko, mešamo neprestano i dodajemo kašiku po kašiku od sosa u plehu, nakon toga sipamo celu količinu u paprike.