Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Voćni kolač»Kolač sa breskvama i glazurom od belanaca

Kolač sa breskvama i glazurom od belanaca

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
26844718
Kolač sa breskvama i glazurom od belanaca
Fotografije: Hristinka Koleva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
8
"Vazdušasti kolač sa glazurom od belanaca - ne možemo da dočekamo da ga probamo"

Potrebni sastojci

  • maslac - 110 g, meki
  • šećer - 180 g
  • žumanca - 4 komada
  • kisela pavlaka - 120 g
  • brašno - 215 g
  • prašak za pecivo - 10 g
  • vanila - 2 komada
  • kora limuna - od 1/2 limuna
  • breskve - 4 - 5 komada
  • belanca - 4 komada
  • šećer - 180 g
* merne jedinice

Način pripreme

Meki maslac se umuti sa šećerom dok ne postane vazdušast. Dodaju se žumanca jedno po jedno i nakon što ih upije maslac, dodaju se kisela pavlaka, vanila i narendana kora limuna.

Dodaje se brašno, prosejano sa praškom za pecivo. Breskve, isečene na parčiće takođe se dodaju. Smesa se sipa u posudu za pečenje prečnika 26 cm, postavljenu papirom za pečenje,

Kolač se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20-25 minuta.

Dok se kolač peče, sprema se glazura od belanaca.

Belanca se pomešaju sa šećerom i stavljaju se na paru. Mešaju se povremeno i nakon što se šećer istopi, sklanjaju se sa vatre i mute se mikserom dok ne postanu gusta.

Stavljaju se na polupečeni voćni kolač pomoću šprica ili kašike.

Neverovatan kolač sa breskvama se vraća u rernu na još 20 minuta.

Izvadi se zajedno sa papirom i ohladi se na rešetki.

Nek vam je slatko uz ovaj raskošan kolač sa breskvama i glazurom od belanaca!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: